Putten gepikeerd over B-keus Ajax bij oefenpot

Ajax speelde zaterdag twee oefenduels en bij de eerste, in Putten, kwamen amper spelers van de A-selectie in actie. Tot grote ernernis van Putten.

Ajax oefende zaterdagavond in Hattem tegen Steaua Boekarest en bij dat duel kwamen onder meer Klaas Jan Huntelaar, David Neres, Matthijs de Ligt en André Onana in actie. Bij het duel op het terrein van SDC Putten, tegen FC Nodrsjaelland, kreeg het publiek echter amper een bekende naam te zien.

"Wij hebben gecommuniceerd dat de A-selectie in tweeën zou worden geknipt en het beste deel in Hattem zou spelen. SDC Putten betaalt een aanzienlijk ander bedrag dan Hattem voor een bezoek van Ajax", legde persvoorlichter Miel Brinkhuis uit aan de Stentor. "Natuurlijk is dit vervelend. Door vijf blessures en vakantie van vier WK-gangers misten wij veel spelers en waren er minder bekende namen in Putten dan ze idealiter hadden gezien."

Volgens Albert de Bruin, de voorzitter van de Puttense club, is dat 'klinkklare onzin'. "Dit is 100 procent niet waar en het verdraaien van feiten. In een gesprek op 17 mei is duidelijk afgesproken dat hier geen Jong Ajax of B-keuze zou komen. Anders hadden we niet zo op hoeven schalen met een tribune en toegangsprijzen. Ook Nordsjaelland is zeer verrast en gepikeerd want dit was ook tegen hun afspraken met Ajax, die hetzelfde waren als die van ons. Ajax moet zijn fout erkennen."