Van der Poel derde bij WB mountainbiken, Van der Breggen maakt debuut

Mathieu van der Poel is derde geworden in de wereldbeker mountainbiken in Val di Sole. De Nederlands kampioen op de weg moest zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Nino Schurter. Ook de Italiaan Gerhard Kerschbaumer was sterker dan de veldrijder.

Mathieu van der Poel startte goed en kon als enige Schurter volgen. De Zwitserse wereldkampioen reed in de tweede ronde toch weg bij de Nederlander. Vanuit de achtergrond kwam de Italiaan Kerschbaumer sterk opzetten. Hij reed een halve minuut dicht op Schurter, maar in de slotronde was de Zwitser toch net iets te sterk voor de Italiaan. Op meer dan één minuut werd Van der Poel derde.

Bij de vrouwen ging de zege naar Maja Wloszczowska. De Poolse had sinds 2012 geen wedstrijd gewonnen in de wereldbeker. In de slotronde reed Wloszczowska weg bij haar concurrenten. De Canadese Emily Batty werd tweede, voor de Zwitserse wereldkampioene Jolanda Neff. Pauline Ferrand-Prevot, die ook lang aan kop van de wedstrijd reed, moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Anne Tauber, die dit jaar goed mee doet in de wereldbeker, kwam niet verder dan een tiende plaats. De Nederlandse had een slechte start en reed op een gegeven moment op de veertigste plaats, maar in de rondes die volgde begon ze aan haar inhaalrace. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze zicht op een zesde plaats. In de laatste ronde kwam ze echter ten val en kwam niet verder dan een tiende plaats. Anne Terpstra, die steeds beter in vorm na een enkelbreuk, kwam een halve minuut later binnen dan Tauber op een elfde plaats.

Ook Anne van der Breggen kwam aan de start van de wereldbeker in Italië. De olympisch kampioene op de weg startte als 67ste en kwam binnen als dertigste binnen op ruim acht minuten van de winnares.