World Superbikes-podium Van der Mark in Misano, Rea wint weer

De tweede World Superbikes-race van het weekeinde in Misano heeft, weinig verrassend, weer een zege opgeleverd voor Jonathan Rea. De regerend wereldkampioen moest zijn Kawasaki wel flink de sporen geven, want met name Michael van der Mark bood stevig partij.

Xavi Fores kende een heerlijke start en pakte vanaf plek drie de leiding, voor polesitter Van der Mark, Tom Sykes, Marco Melandri, Lorenzo Savadori en Rea. Voor Fores was het snel klaar: na drie ronden hield de Ducati van de Spanjaard er mee op en dus pakte Van der Mark de koppositie over, met Sykes en Melandri in zijn kielkog.

Van der Mark hield de leiding lang vast, terwijl achter hem gevochten werd. Halverwege de race vond Rea een weg langs Melandri en Sykes, waardoor de dominante wereldkampioen de jacht op de Nederlander kon openen. De Noord-Ier had de aansluiting vrij snel gevonden, maar met zeven ronden te rijden leverden de eerste speldenprikjes nog niks op.

Drie ronden voor het einde lukte het Rea dan eindelijk om Van der Mark te passeren, hoewel de Nederlander zijn Yamaha er nog even naast probeerde te drukken. Hij had echter ook gelijk Marco Melandri in zijn nek hijgen, die het Ducati-duel met Chaz Davies om plek drie eerder al gewonnen had. Van der Mark hield hem keurig van het lijf en pakte achter Rea de tweede plek, voor Melandri, Davies, Sykes en teamgenoot Alex Lowes.