Zlatan: ''Zouden allemaal gouden bal moeten krijgen''

Zweden moest zijn meerdere erkennen in Engeland en daarmee eindigde het WK-sprookje. Zlatan Ibrahimovic sprak de ploeg daarna via Twitter moed in.

De Scandinaviërs vochten zaterdagmiddag voor wat ze waard waren tegen Engeland, maar de treffers van Harry Maguire en Dele Alli waren hen te machtig. Eindelijk is het team van bondscoach Janne Andersson uitgeraasd. De ploeg kwalificeerde zich ten koste van Nederland voor de play-offs, waarin het verrassenderwijs afrekende met Italië. Toch had niemand ook maar een stuiver gezet op hun kansen in de groepsfase met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea. De ploeg werd groepswinnaar en rekende in de achtste finales ook af met Zwitserland (1-0).

Wedstrijd na wedstrijd werd het einde van de Zweedse ploeg voorspeld en steeds wendden ze het noodlot heldhaftig af. Dat maakt oud-international Zlatan Ibrahimovic uiterst trots. De afgelopen maanden blonk hij niet uit in sportiviteit jegens zijn oude ploeggenoten, maar nu liet hij zich van zijn beste kant zien. "Iedere voetballer zou een Gouden Bal in Zweden moeten krijgen", verwees hij via Twitter naar de jaarlijkse prijsuitreiking in zijn vaderland. Zelf won hij de prijs elf keer.

Nu gunt de aanvaller van LA Galaxy de prijs aan al zijn teamgenoten. “Wat zij hebben gedaan, zal altijd worden herinnerd. Bedankt voor de show”, besloot Ibrahimovic, die in de toekomst ook een keer voor Engeland moet juichen. Hij verloor een weddenschap met David Beckham over de uitslag van de kwartfinale tussen Zweden en Engeland. Nu moet de Zweed samen met Becks naar Wembley om een wedstrijd van Engeland bij te wonen, met een shirt van de Three Lions om de schouders en een bakje fish&chips in de hand...