F2-podium glipt door vingers De Vries, GŁnther wint

Nyck de Vries is er op het circuit van Silverstone niet in geslaagd de sprintrace op zondagochtend af te sluiten op het podium. De Nederlander was lang op weg naar de tweede plek, maar in de slotfase kon hij het tempo op zijn versleten banden totaal niet meer bijhouden.

De poleposition was voor Maximilian Günther en De Vries vertrok naast de Duitser. Het duo lag geruime tijd op kop, terwijl daarachter vooral George Russell indruk maakte. De Brit vertrok als zevende en knokte zich gestaag naar voren, om uiteindelijk als tweede te eindigen, vlak achter Günther.

De derde plek was voor de Brit Lando Norris, als tiende vertrokken. Ook hij reed ijzersterk, hoewel een aanvaring met Antonio Fuoco hem schade op leek te leveren. Dat viel echter alles mee en door onder meer De Vries en Artem Markelov in één strakke move te passeren reed hij naar het podium.

De Vries zag in de slotfase zijn vierde plek ook nog verdwijnen nadat Markelov hem passeerde, terwijl Louis Delétraz en Luca Ghiotto er in de laatste bochten zelfs ook nog voorbij kwamen, waardoor de Nederlander als zevende eindigde.

Russell behoudt de leiding in het kampioenschap, voor Norris. De Vries blijft steken op de zevende plek. Na drie weken rust gaat de Formule 2 weer verder in Hongarije.