Gary Anderson de beste darter in Las Vegas, Van Gerwen kwartfinalist

Gary Anderson heeft de tweede editie van de US Darts Masters gewonnen. ‘The Flying Scotsman’ zegevierde na een schitterende comeback tegen Rob Cross. Michael van Gerwen werd in de kwartfinales uitgeschakeld tegen James Wade.  

Anderson had in de halve finale tegen James Wade een 6-2 achterstand omgebogen in een 8-7 overwinning. In de eindstrijd deed Anderson dat nog eens dunnetjes over. Cross wist 4-1 voor te komen, maar verloor langzaam de grip op de partij. Voltage miste vijf pijlen op de dubbel voor 5-2 en dat bleek de nekkenbreker te zijn voor de Engelsman. Anderson pakte zes legs op rij voor een 7-4 voorsprong en sloot de partij vervolgens in stijl af met een schitterende 164 finish.

James Wade won eerder op de dag met ruime cijfers van Michael van Gerwen. In de kwartfinales won Wade met 8-3. De Engelsman schoot uit de startblokken en snelde met een elfdarter en een twaalfdarter naar een 5-0 voorsprong. Wade zag Van Gerwen terugkomen tot 6-2 en de Nederlander begon stilaan te denken aan een comeback. 

Zijn Engelse tegenstander maakte daar echter vlot een einde aan met een schitterende 161 finish voor 7-2. De 29-jarige Brabander pakte nog één leg, waarna Wade de partij met veertien pijlen naar zich toe trok.

De US Darts Masters maakt deel van de World Series of Darts. Volgende week vliegen de toppers van de PDC door naar Shanghai voor de Shanghai Darts Masters. 

US Darts Masters - kwartfinales
Rob Cross 8-6 Michael Smith
Peter Wright 8-6 Daryl Gurney
Gary Anderson 8-5 Dawson Murschell
James Wade 8-3 Michael van Gerwen

Halve finales
Rob Cross 8-3 Peter Wright
Gary Anderson 8-7 James Wade

Finales
Gary Anderson 8-4 Rob Cross