Tour: Etappe 2 - Mensonterende ritten in het weekeinde

's Werelds beste sprinter, Fernando Gaviria, heeft zijn eerste etappezege alvast binnen en dat in zijn allereerste tourrit. Vandaag kan hij gelijk voor nummer twee gaan, want ook de tweede weekendrit van de Tour is simpel: rechtdoor, vlak en ongetwijfeld eindigend in een sprint, allemaal een beetje mensonterend dus eigenlijk, zo op een dag dat vrijwel iedereen zou kunnen kijken.

We rijden vandaag een dikke 180 kilometer, de uitgebreide voorbeschouwing van de etappe, inclusief voorspelling, is hier te lezen. Er is best wat interessants te zien, zoals een dorpje waar een grootse Franse generaal en een groots politicus geboren en/of begraven zijn. Verder lijkt het allemaal wat matig te zijn.

Om 13.10 uur gaan de heren van start, tussen 17.23 en 17.47 staat de finish gepland. De NOS begint er om twee uur mee, een paar minuten later kan de TV ook op het Belgische Sporza gezet worden, waar we kunnen genieten van Renaat Schotte: "Als voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is, is het nu tijd voor de hoofdzaak. Koers."

Voor wie de Tour wel wil volgen, maar niet elk moment hoeft te zien: Le Monde heeft hier een gids in elkaar geknutseld waarin je precies kunt zien op welke momenten je even een dutje kunt doen, hartstikke handig.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)

De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)
De slotkilometers van vandaag (Bron: Letour.fr)