Motorcoureur William Dunlop (32) overleden in Skerries 100

De Noord-Ierse motorcoureur William Dunlop is overleden na een zwaar trainingsongeval in de Skerries 100 straatraces in het graafschap Dublin. Dit heeft organisator Loughshinny Club bevestigd.

Dunlop crashte eerder vandaag tijdens een trainingssessie en overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen. Voor zover bekend reed de jonge coureur zijn derde ronde toen het misging in de Sam's Tunnel sectie van het 4,6 kilometer lange circuit. Medische hulp mocht niet meer baten.

In een statement laat de organisatie weten dat zij hun 'diepste medeleven betuigen aan William Dunlops familie en vrienden' en dat zij 'in gedachten bij ze zijn in deze verdrietige periode'.

Dunlop-dynastie
Met overwinningen in de North West 200 en de Ulster GP behoorde de 32-jarige straatracer tot de alom geroemde Dunlop-dynastie. William is de zoon van Robert Dunlop, de broer van Michael Dunlop en de neef van Isle of Man TT-legende Joey Dunlop. William is het derde familielid dat omkomt door een race-ongeval: ook Robert en Joey lieten het leven tijdens het beoefenen van hun geliefde sport.

William Dunlop laat een vrouw, een dochtertje en een nog ongeboren kindje na.