Kluivert kiest rugnummer 34 bij AS Roma: "Appie's nummer"

Justin Kluivert gaat bij AS Roma spelen met rugnummer 34. Een eerbetoon aan zijn goede vriend Abdelhak Nouri.

In aanloop naar het seizoen 2016/17 koos Nouri voor dit nummer toen hij door toenmalig trainer Peter Bosz bij de A-selectie van Ajax werd gehaald. HIj wilde de Amsterdammers maar wat graag aan de 34e landstitel helpen. Die kans heeft hij echter niet gekregen. In dat seizoen maakte hij zijn minuten voor Jong Ajax en vorige zomer zakte hij tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar wegens hartfalen. Hij liep ernstige en blijvende hersenschade op en zal nooit meer kunnen voetballen.

Justin Kluivert wilde graag iets voor zijn vriend doen en heeft ervoor gekozen om zijn rugnummer te dragen in Italiaanse dienst. Onlangs maakte hij voor 17,25 miljoen euro de overstap van Ajax naar AS Roma. Daar had hij voor zijn eigen nummer (45) kunnen kiezen, maar zijn keuze stond al vast. "Waarom 34? Dat is Appie’s nummer. Mijn gebeden en rugnummer zijn voor jou, mijn vriend en broer, wie mij zo veel geleerd heeft”, laat de negentienjarige buitenspeler weten op Instagram.

In de Johan Cruijff ArenA klonk het afgelopen seizoen geregeld een minutenlang applaus vanaf de 34e speelminuut, ook een eerbetoon aan Nouri. Ajax maakte onlangs bekend dat er fouten zijn gemaakt tijdens de behandeling op het veld en erkent de volledige aansprakelijkheid in zijn situatie. Zijn familie verzorgt hem en zijn zaakwaarnemer bezoekt hem ook geregeld. Hij, Nathan van Kooperen, liet weten dat Nouri hen herkent als ze tegen hem praten en via zijn wenkbrauw kan aangeven of iets 'ja' of 'nee' is. "Het is een vorm van communicatie waar we al heel blij mee zijn. Ik heb zoveel respect voor de familie over hoeveel kracht ze nog hebben en hoe ze hier mee omgaan."