Rekening oudste WW2-veteraan (112) leeggeroofd, bank biedt redding

De bankrekening van voor zover bekend 's werelds oudste veteraan is in de afgelopen maanden nagenoeg compleet leeggeroofd. De 112-jarige Richard Overton, de oudste levende Amerikaanse man, is het slachtoffer geworden van identiteitsfraude.

Volgens Overton's familie is er in de afgelopen maanden zeven keer een forse afschrijving gedaan, waarna uiteraard aangifte gedaan werd. De baas van het lokale Bank of America-filiaal beloofde alles te doen om het op te lossen en dat is gelukt: Overton heeft al het geld teruggekregen van de bank.

"Ik had de tranen in mijn ogen staan", aldus nicht Volma Overton, die door de bank gebeld werd om te komen tekenen voor de ontvangst van de niet nader genoemde, maar 'forse' herstelbetaling. "Ik kon het niet geloven. De baas zei dat hij het zou regelen en hij heeft het geregeld."

De daders zijn nog niet gevonden, maar de bank en de politie zijn bezig met een onderzoek. Ondertussen werd via crowdfunding overigens ook al een behoorlijk bedrag opgehaald voor Overton, om zo de kosten van constante zorg in een tehuis te betalen.

Oorlogsveteraan Overton raakte bij de oorlog betrokken toen de Japanners Pearl Harbour aanvielen.