Boullier opgestapt als teambaas McLaren

Eric Boullier is opgestapt als teambaas van het McLaren F1-team. Reden voor het opstappen van de Fransman zijn de tegenvallende resultaten.

Het Britse team had drie teleurstellende seizoenen met Honda als motorenleverancier, echter ook na de overstap naar Renault vallen de resultaten erg tegen. Tot nu toe scoorde McLaren dit seizoen 44 punten en staat zesde in de stand voor de constructeurs. Geruchten over een vertrek van Boullier deden al langer de ronde. Eerder werd technisch directeur Tim Goss ontslagen.

"Ik ben heel trots om vier jaar lang met zo'n briljant team te hebben gewerkt, maar ik erken dat dit het juiste moment is voor mij om op te stappen", vertelt Boullier in een persverklaring. "Ik wil iedereen bij McLaren het beste wensen voor de rest van het seizoen en voor de toekomst.''

''De prestaties van de MCL33 in 2018 beantwoorden niet aan de verwachtingen", aldus CEO Zak Brown. "Dat is niet de fout van de honderden hardwerkende mannen en vrouwen bij McLaren, maar de oorzaken zijn structureel en die vereisen een grote verandering van binnenuit. Met deze aankondiging zullen we die problemen vol aanpakken. Ik zou in naam van het gehele team Eric willen bedanken voor zijn bijdrage aan McLaren en ik wens hem veel succes in de toekomst."

De taken van Boullier worden voorlopig overgenomen door Simon Roberts, Andrea Stella en Gil de Ferran.