Federer krijgt 258 miljoen voor kledingwissel

Tennisser Roger Federer wisselt van kleding en dat levert de Zwitser geen windeieren op. Op Wimbledon heeft de achtvoudig kampioen laten weten over te stappen van Nike naar Uniqlo. Op de schoenen na dan, want die worden door het Japanse Uniqlo niet gemaakt.

Federer loopt al sinds 1994 rond in Nike-kleding, maar Uniqlo deed hem een niet te zuinig bod: Federer tekende een 10-jarig contract en krijgt daarvoor meer dan driehonderd miljoen dollar, omgerekend zo'n 258 miljoen euro. De 36-jarige veteraan kan overigens zonder problemen stoppen met tennissen, want ook als hij niet meer op de tennisbaan te zien is betaalt Uniqlo hem gewoon het volledige bedrag.

Bijkomend voordeel voor Federer is dat hij reclameruimte op zijn mouwen mag verkopen van het Japanse merk, iets wat Nike hem niet liet doen. "Het was spannend om voor het eerst Uniqlo te dragen", lachte Federer na zijn gewonnen eersterondepartij tegen Dusan Lajovic. "Nike heeft de rechten voor mijn logo nog, maar die komen binnenkort terug bij mij. Dat is belangrijk voor mij en voor mijn fans, want het zijn míjn initialen."