Neymar helpt Brazilië langs Mexico en naar kwartfinale

Brazilië heeft zich maandagmiddag weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WK. Neymar was grote man in de 2-0 zege op Mexico.

Mexico pakte in het eerste gedeelte van de eerste helft het initiatief en Hirving Lozano waagde een poging op doel, maar een schot van de aanvaller van PSV werd geblokt. Brazilië moest achteruit, maar Mexico werd nauwelijks gevaarlijk.

Na 25 minuten spelen werd Brazilië gevaarlijk. Neymar trok vanaf de linkerflank naar binnen, maar zijn schot van dichtbij werd gekeerd door Guillermo Ochoa. De Zuid-Amerikanen namen het initiafief over en Gabriel Jesus vond Ochoa ook op zijn weg naar succes.

Drie minuten na rust volgde de volgende grote kans voor Brazilië. Philippe Coutinho kreeg van de Mexicaanse verdediging de ruimte om uit te halen en Ochoa was weer attent. De doelman moest zich in de 51ste minuut alsnog gewonnen geven. Een voorzet vanaf de linkerflank van Willian werd van dichtbij binnen getikt door Neymar: 1-0.

Ochoa hield Mexico in de daaropvolgende minuten op de been. De goalie van Standard Luik hield Paulinho en Willian van de 2-0 af. In de tussentijd werd Mexico weer eens gevaarlijk uit een counter en tikte Alisson Becker een poging van Carlos Vela over zijn doel. Mexico drukte Brazilië in de slotfase terug, maar slaagde er niet in om tot uitgelezen kansen te komen. In de tegenstoot volgde een minuut voor tijd uiteindelijk de beslissing. Op aangeven van Neymar tikte invaller Roberto Firmino de 2-0 binnen.

Brazilië neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen België en Japan van maandagavond.