Kelderman mist Tour de France na valpartij op NK

Wilco Kelderman komt niet aan de start van de Tour de France. De Nederlander van Sunweb heeft te veel last van zijn rechterschouder, nadat hij gisteren bij het NK op de weg ten val kwam. "Ik ben er kapot van. De pijn is te intens om te rijden", liet Kelderman in een korte reactie weten aan de NOS.

Eerder dit jaar lag de Nederlander er ook lang uit nadat die in maart in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico ten val. Kelderman kon pas in juni zijn rentree maken in het peloton in de Ronde van Zwitserland, maar moet opnieuw langs de kant staan met pech.

Laurens ten Dam is de vervanger van Kelderman bij Sunweb in de Tour de France. De 37-jarige Nederlander heeft dit jaar al een druk programma erop zitten met de Giro d'Italia. Daarnaast reed hij ook de Waalse klassiekers en kwam hij aan de start van het Critérium du Dauphiné. Voor Ten Dam zal het de tiende keer zijn dat hij de start komt van de belangrijkste wielerronde van het jaar. Zijn beste eindklassering was in 2014 de negende plaats.