Man steekt 6 kinderen neer op feestje

Op een kinderfeestje in het Amerikaanse Boise, in de staat Idaho, zijn zes kinderen neergestoken. Die waren de verjaardag van een 3-jarig meisje aan het vieren en daar had ene Timmy Kinner blijkbaar een beetje last van.

Zijn oplossing was dan ook simpel, maar behoorlijk triest: hij stak zes kinderen neer, het meisje van drie en nog vijf anderen van 4 tot 12 jaar oud. Drie volwassenen raakten gewond toen ze Kinner tegen probeerden te houden.

Een aantal slachtoffers is levensgevaarlijk gewond geraakt. De politie gaf ten overvloede nog aan dat de kinderen hun leven lang last zullen houden van de steekpartij, en wel op 'een zeer negatieve manier'.

Het feestje werd gehouden bij een appartementencomplex waar veel vluchtelingen wonen, zo ook de slachtoffers: zij zijn afkomstig uit gezinnen die zijn gevlucht uit Syrië, Ethopië en Irak. Kinner is geen vluchteling en verbleef bij een vrouw die hem tijdelijk onderdak bood. Ze had hem vrijdag nog gevraagd het huis te verlaten, want hij gedroeg zich vreemd.

Over het motief van Kinner's aanval is de politie nog niet zeker. Aanwijzingen dat het specifiek tegen vluchtelingen gericht was zijn er niet. Wel is de lafaard een bekende van de politie in meerdere staten, waar hij ook al eens in het gevang heeft gezeten.