Arabisch medium: 'PSV wil scorende WK-ganger inlijven'

Salman Al-Faraj is komend seizoen mogelijk in Eindhoven te bewonderen. Vanuit Saoedi-Arabië wordt gemeld dat PSV de WK-ganger graag wil inlijven.

Akhbaar24 meldt dat de Nederlandse landskampioen tijdens het WK onder de indruk is geraakt van de middenvelder. Hij stond drie keer in de basis bij Saoedi-Arabië en maakte één treffer tegen Egypte. Ook Bert van Marwijk zou zich lovend hebben uitgelaten over de 28-jarige linkspoot van Al-Hilal. De Nederlandse oefenmeester was korte tijd bondscoach van de Saudi's en maakte hem van dichtbij mee. Donderdag werd bekend dat Van Marwijk bij PSV een vrije rol krijgt om zijn schoonzoon en hoofdtrainer Mark van Bommel te ondersteunen.

Al-Faraj staat al zijn hele carrière onder contract bij de landskampioen van Saoedi-Arabië en heeft nog een contract tot de zomer van 2021. In 2010 maakte hij zijn debuut en hij heeft inmiddels bijna 200 wedstrijden op de teller staan. Ook kwam hij 42 keer in actie voor zijn land. Namens zijn club kwam hij tot zeventien treffers en achttien assists. Daarnaast werd hij vier keer kampioen en won hij drie keer het bekertoernooi.

Het is niet duidelijk hoe veel de Saudische topclub zou verlangen bij een eventuele transfer van Al-Faraj. Bovendien moeten de Eindhovenaren volgens het bericht ook nog afrekenen met Olympiacos, Panathinaikos en Al-Ittihad. Zij zouden ook interesse hebben. Mocht het van een transfer naar de Eredivisie komen, zou hij bij PSV de vijfde aanwinst worden. De Brabanders versterkten zich eerder met Denzel Dumfries, Angeliño, Nick Viergever en Lars Unnerstall. Laatstgenoemde is komend seizoen echter hooguit één keer te zien in het Philips Stadion. Hij wordt eerst nog een seizoen terugverhuurd aan VVV-Venlo.