Nintendo Switch even vaak als handheld en als docked gebruikt

Sinds de aankondiging van de Nintendo Switch eind 2016 wordt deze aangeprezen als ‘beste van beide werelden’. Je kunt de console namelijk zowel handheld gebruiken, als op de televisie door middel van een dock. Uit data blijkt dat gebruikers deze twee speelmethodes vrijwel even vaak toepassen.

Doug Bowser, de toepasselijk genaamde senior vice-president sales en marketing van Nintendo, heeft dit gezegd in een interview met Ars Technica. Nintendo kan achterhalen hoe de Switch gebruikt wordt zodra er verbinding gemaakt wordt met een Nintendo-account. Kijkend naar de speeltijd valt op dat de verdeling handheld en ‘docked’ ongeveer gelijk is. Wel zijn er grote verschillen in games. Titels als Just Dance worden vooral gespeeld op de televisie met de Switch netjes in de dock, terwijl bij The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe de speeltijd meer gelijk verdeeld is.

Ook per gebruiker zijn er verschillen te zien. Zo gebruikt ruwweg dertig procent van de Switch-eigenaren de console voornamelijk als handheld (tachtig procent of meer van de tijd), tegenover zo’n twintig procent die de Switch amper uit de dock haalt. Deze data is voor Nintendo goed te gebruiken. "We kijken naar verschillende titels en hoe deze gespeeld worden. Dit stelt ons in staat om na te denken over de marketing en hoe we de games presenteren en positioneren," aldus Bowser.

Hoewel deze cijfers op het eerste gezicht wellicht een hoog open-deur-gehalte hebben, geeft het wel aan dat de Switch een geslaagd product is. Was er een scheve verhouding geweest, dan had het Japanse bedrijf beter voor een traditionele console kunnen gaan, of juist een pure handheld. Hoe speel jij voornamelijk op je Switch?

Nintendo Switch