Eerste seksrobots in Nederland: 'Meer dan alleen seks'

Prima nieuws voor de FOK!ker: het Nederlandse seksspeeltjesbedrijf Mytenga heeft de eerste seksrobot van Nederland geïntroduceerd. Je moet hem nog wel even in de broek houden, maar aan het eind van het jaar is de 'dame' te bestellen.

Medewerker Anne Wubbels vertelt dat het prototype wel nog alleen Chinees en Engels praat, maar goed, wat maakt het ook eigenlijk uit in welke taal je robot kreunt? "Nederlands is binnenkort wel beschikbaar", aldus Wubbels, die stelt dat ook onder meer Fries een optie moet worden. Waarom iemand een Friessprekende seksrobot zou willen is dan weer een raadsel.

Wubbels is duidelijk: zo'n robot moet meer worden dan alleen een seksspeeltje. "Ze moet praten en reageren, we zijn bezig met sensoren in het lichaam. Zo moet zo'n robot bijvoorbeeld voelen als er in de borsten geknepen worden of als er iets in de vagina gaat. De functie gaat echter veel verder dan alleen seks."

Verder dan seks dus, want volgens Wubbels is een seksrobot ook een gezelschapsrobot. "Voor veel mannen is ze een vriendin." Zo praat Wubbels over een weduwnaar die nog niet toe was aan een nieuwe relatie: "Zijn huis en bed voelden leeg, dus kocht hij een sekspop om een arm omheen te kunnen slaan."

Wubbels weet niet of mensen in de toekomst gezellig met hun seksrobot de hort op gaan, maar enige normalisatie verwacht ze wel: "Het is voor je eigen plezier en je doet er niemand kwaad mee", stelt ze.

De Nederlandse seksrobot (Bron: YouTube)