Polen wint van Japan, Japanners wel naar volgende ronde

Het scheelde niet veel, maar Japan heeft zich voor de achtste finales van het WK voetbal in Rusland geplaatst. In het laatste groepsduel verloren de Japanners met 1-0 van Polen, maar bleef op basis van het Fair Play-klassement wel tweede in groep H.

In een povere eerste helft zorgde Japan voor het meeste gevaar. Zo wist Okazaki naast te koppen en werd een hard schot van Muto gestopt door doelman Fabianski. De sluitpost reageerde vervolgens ook alert op een poging van Usani.

Grosicki was namens Polen dichtbij een treffer, maar ook de Japanse sluitpost Kawashima liet zijn klasse zien. Na de thee was het eerste gevaar opnieuw voor de Polen. Grosicki brak door, maar zijn pass op Zielinksi was te scherp.

Uiteindelijk moest Kawashima buigen voor een volley van Bednarek, die volgde uit een vrije trap van Kurzawa. Een kwartier lang leek het er dus op dat Japan naar huis kon, maar kreeg toen hulp van Colombia, dat tegen Senegal wist te scoren.

Japan zou bij een nieuwe tegentreffer van Polen alsnog buiten de boten vallen, dus ging de rem erop. Polen drong wel aan, maar de Japanners hielden stand.