TT Circuit Assen gaat voor F1-race in 2020 of 2021

Het circuit in Assen hoopt dat de Grand Prix van Nederland in 2020 of 2021 op de kalender staat. Voorzitter Jos Vaessen van The Dutch Grand Prix Foundation denkt dat de race de best bezochte Grand Prix in Europa kan worden.

Organisator The Dutch Grand Prix Foundation werkt hard om de Formule 1 naar Nederland te halen. “We gaan voor 2020 of 2021”, laat Vaessen aan Motorsport.com weten. “We hopen op 2020.”

Het circuit kreeg in januari een positieve beoordeling van wedstrijdleider Charlie Whiting. Plannen voor wijzigingen aan de baan zijn inmiddels ter beoordeling ingediend bij de F1-organisator Formula One Management (FOM). De wijzigingen houden onder andere in het verlengen van de Veenslag ten behoeve van een DRS-zone en het verbreden van de Strubben. Indien de plannen goedgekeurd worden door de FOM dan kan het circuit verder in gesprek met F1-eigenaar Liberty Media. The Dutch Grand Prix Foundation streeft naar een contract voor vijf jaar om zo een kwalitatief hoogwaardig evenement neer te kunnen zetten.

“We hopen de andere kandidaten voor een Grand Prix met een beter circuit, betere faciliteiten en meer zitplaatsen af te kunnen troeven”, vervolgt Vaessen. “Een ding is zeker: als de Formule 1 naar Nederland komt, dan worden wij waarschijnlijk de wedstrijd met de meeste bezoekers in Europa. Assen staat sowieso bekend om het vele publiek dat altijd langs de baan staat. De Dutch TT trekt 100.000 tot 110.000 toeschouwers op de racedag. Ik kan me niet voorstellen dat de Formule 1 minder goed bezocht zou worden.”