Nog een UFC-legende maakt de overstap naar Bellator MMA

Voormalig kampioen in de lichtzwaargewichtsklasse bij de UFC, Lyoto Machida, maakt binnenkort de overstap naar Bellator MMA. Volgens journalist Ariel Helwani heeft Machida mondelijk toegezegd te tekenen bij de grote concurrent van de UFC.

Het contract van The Dragon verliep in mei na zijn overwinning op Vitor Belfort tijdens UFC 224 en volgens Helwani zal Machida een contract tekenen voor meerdere gevechten. De 40-jarige Japans-Braziliaans MMA-vechter en karateka vecht al vanaf 2007 voor de UFC en heeft zijn laatste twee gevechten bij de organsatie gewonnen. In totaal heeft hij 32 professionele MMA-gevechten achter de rug waarvan er 24 werden gewonnen.

Op herhaling met Mousasi?
De Nederlander Gegard Mousasi heeft nog een appeltje te schillen met Machida. In 2014 vochten beide vechters vijf spannende rondes en uiteindelijk won Machida na jurybesluit. Mousasi heeft nadien Machida beschuldigd van het gebruik van prestatiebevorderende middelen en het insmeren van het lichaam met een vetachtige substantie, waardoor Mousasi geen grip kreeg op het lichaam van Machida tijdens de grondgevechten.


Hoogtepunten van het gevecht tussen Machida en Mousasi (Bron: Youtube)

In 2016 werd Machida dan inderdaad gepakt op het gebruik van verboden middelen. Machida bekende, maar gaf te kennen dat hij niet wist dat dat spul op de lijst met verboden middelen stond, maar hij werd uiteindelijk wel voor achttien maanden geschorst.

Machida heeft overwinningen op grote namen als Tito Ortiz, Mauricio Rua, Randy Couture, Ryan Bader en Dan Henderson. Hij is niet de enige grote UFC-ster die de overstap maakt naar Bellator. Onder anderen Rory MacDonald, Gegard Mousasi, Matt Mitrione, Benson Henderson en Frank Mir maakten al eerder de overstap.

Een datum voor Machida's eerste gevecht bij Bellator is nog niet bekend, maar het gerucht gaat dat hij in ieder geval in 2018 zijn debuut zal maken.