KroatiŽ vernedert ArgentiniŽ in kneiterharde wedstrijd

Argentinië zit op het WK voetbal in Rusland flink in de penarie. Na het gelijkspel tegen IJsland (1-1) ging de verliezend finalist van het vorige WK donderdag hard onderuit tegen Kroatië: 3-0, waardoor de Kroaten zeker zijn van de achtste finales. 

Na vijf minuten werd Argentinië nog gered door doelman Willy Caballero, die een schuiver van Ivan Perisic uit het doel hield. Maximiliano Meza was niet veel later dicht bij de 1-0, maar Sime Vrsaljko lag namens Kroatië in de weg. Enzo Perez verzuimde na een half uur ook, terwijl Argentinië de overhand bleef houden.

Plotseling was daar echter een kans voor Mario Mandzukic, maar hij kopte een heerlijke voorzet van Marcelo Brozovic net naast. Ondertussen ging vooral Ante Rebic als een ware slager over het veld, waarbij hij ontsnapte met slechts een gele kaart. Dat was goed nieuws voor Kroatië, want kort na de rust was het uitgerekend Rebic die na een blunder van Caballero op weergaloze wijze de 1-0 in het doel ramde.

Met Gonzalo Higuain en Paulo Dybala probeerde Argentinië de aanval te openen, maar de vrijwel onzichtbare Lionel Messi liet een kans liggen. Tien minuten voor tijd was het Luka Modric die van afstand raak schoot, Ivan Rakitic maakte het nog eens extra pijnlijk voor Argentinië en daarmee nam hij mooi revanche: niet veel eerder werd hij bijna aan gort getrapt door een werkelijk debiele trap van Nicolas Otamendi, terwijl Rakitic al op de grond lag.

Lionel Messi in action with Croatia's Marcelo Brozovic. (PRO SHOTS/Action Images)
Lionel Messi in duel met Croatia's Marcelo Brozovic. (PRO SHOTS/Action Images)