Verstappen ziet Honda wel zitten: "Het ziet er positief uit"

Max Verstappen is optimistisch over de overstap van Red Bull Racing naar motorleverancier Honda, zo liet hij vandaag weten in Frankrijk op het circuit van Paul Ricard. "Ik geloof er wel in en het moge duidelijk zijn dat het team er ook in gelooft", zo vertelde de jonge Nederlander.

Verstappen blikte alvast een beetje vooruit naar 2019 op Verstappen.nl. "We beginnen natuurlijk pas volgend seizoen met een nieuw verhaal, maar het ziet er goed uit. Honda gaat zich volledig richten op ons en Toro Rosso. Geld is geen probleem bij Honda. Dat is een goed teken, want dat betekent dat je kan blijven ontwikkelen."

"De fabriek zag er mooi uit. Het was behoorlijk indrukwekkend om te zien hoe ze daar alles aan het opbouwen zijn. Het zag er allemaal efficiënt uit. Destijds zag het er qua prestaties natuurlijk niet zo positief uit, maar dat is volgens mij wel veranderd. Dat zie je aan de prestaties van Toro Rosso. Ik denk dat ze bij Honda nu wat vrijer zijn hoe ze de motor kunnen ontwikkelen, in plaats van dat ze wordt verteld hoe ze de motor moeten maken." Zo vertelde de Nederlander die eind vorig jaar al eens een kijkje mocht nemen in de Honda-fabriek.

Achter de schermen is Verstappen al die tijd dus goed op de hoogte geweest van alle ontwikkelingen. "Ik geloof er wel in en het moge duidelijk zijn dat het team er ook in gelooft, aangezien zij de deal hebben gesloten. En dat Honda alleen voor Red Bull en Toro Rosso bezig is, heeft ook wel iets spannends. Alles zal specifiek ontworpen zijn voor onze auto’s. Dat kan dus ook een voordeel zijn. Ik heb het er lang met Christian Horner en Dr. Helmut Marko over gehad en heb ze laten weten hoe ik erover dacht. Ze hebben me altijd goed op de hoogte gehouden van alles, wat ik wel fijn vind want ik wil graag weten wat er in de toekomst met het team gebeurt."

Verstappen ziet Honda wel zitten: "Het ziet er positief uit" (Pro Shots / Insidefoto)
Verstappen ziet Honda wel zitten: "Het ziet er positief uit" (Pro Shots / Insidefoto)