Supergevecht voor MMA-kampioen Mousasi

Bellatorkampioen Gegard Mousasi heeft zijn geliefde gevecht. De Nederlander zal op 29 september zijn kampioensgordel in het middengewicht op het spel zetten tegen een andere MMA-kampioen: de ijzersterke Canadees Rory MacDonald.

Net als Mousasi is MacDonald een voormalig UFC-vechter, maar eentje die eigenlijk een gewichtsklasse lager vecht dan Mousasi. Op dit moment is The Red King Bellatorkampioen in het weltergewicht. In zijn periode bij de UFC won MacDonald van grote namen als Nate Diaz, BJ Penn, Demian Maia en huidig kampioen Tyron Woodley.

Eenmaal vocht MacDonald voor de titel; in de bloedige klassieker tegen Robbie Lawler, een gevecht waarin MacDonald's neus volledig werd verspinterd en hij bijna een jaar niet meer kon vechten door aanhoudende blessures ten gevolge van Lawler's sloopwerk.


De onnavolgbare Rory MacDonald (Bron: Youtube)

Na een verlies tegen kampioenskandidaat Stephen Thompson vertrok MacDonald, professioneel vechtend vanaf zijn zestiende, naar Bellator waar hij na twee heerlijke gevechten supersnel de kampioensgordel om kon doen.

Leidenaar Mousasi is al zeven gevechten ongeslagen en heeft net als MacDonald twee gevechten gewonnen bij Bellator MMA. Na een pijnlijk discutabele debuutoverwinning tegen de Rus Alexander Shlemenko nam The Dreamcatcher de titel in het middengewicht ogenschijnlijk vrij eenvoudig over van de Braziliaan Rafael Carvalho.

Het Bellatorgala heeft nog geen officiële naam, maar zal op 29 september worden gehouden in San José, Californië. Dit is de zogenaamde thuisbasis van Bellator en hier worden de topproducties van Bellator georganiseerd. Deze twee namen zorgen in ieder geval al voor een prima vooruitzicht, maar twee andere grote namen worden ook al gefluisterd. Wanderlei Silva en Quinton Jackson zouden ook graag samen een potje knokken en op dezelfde avond als Mousasi en MacDonald worden geprogrammeerd.