'Twente verdient tonnen bij Ajax-transfer Tadic'

FC Twente profiteert mee als Ajax zich gaat versterken met Dusan Tadic, die tussen 2012 en 2014 voor de Tukkers speelde.

Volgens De Telegraaf is Ajax persoonlijk tot een akkoord gekomen met Tadic. De Amsterdammers hopen de transfer zo snel mogelijk af te ronden met Southampton. FC Twente verkocht de 29-jarige Serviër vier jaar terug voor zo'n dertien miljoen euro aan The Saints en daarbij werd een doorverkooppercentage bedongen.

Naar verluidt betaalt Ajax 17,1 miljoen euro als het echt van een transfer komt en volgens TC Tubantia levert dat Twente zo'n 300.000 euro op. Het zou gaan om een percentage van circa vier miljoen euro, het verschil tussen de aankoopprijs van Southampton destijds en de nieuwe verkoopprijs.

Twente ontving eerder al een deel van het bedrag aan bonussen en nu blijft er circa drie ton over die de degradant uit Enschede ontvangt. Tadic kan bij Ajax de duurste aanwinst uit de clubhistorie worden. Nu is Miralem Sulejmani dat nog. Hij kwam in 2008 voor 16,25 miljoen euro over van sc Heerenveen.