NHL Awards uitgereikt, Hall verkozen tot MVP

In het Las Vegas Hard Rock Hotel and Casino zijn woensdagavond de NHL Awards uitgereikt. De voornaamste prijs is de Hart Memorial Trophy voor de MVP van de competitie en die werd gewonnen door Taylor Hall van de New Jersey Devils.

Het was de eerste keer dat Hall genomineerd werd voor de prijs en hij is ook de eerste speler van de Devils die door de Amerikaanse journalisten uitgekozen wordt als winnaar. Hij kwam dit seizoen tot 54 assists en 39 goals, goed voor bijna honderd punten. In de stemming hield Hall Nathan MacKinnon nipt achter zich, terwijl Anze Kopitar, Claude Giroux en Connor McDavid verder weg bleven.

Er werden nog flink wat andere prijzen uitgedeeld, onder meer aan de coach van de Humboldt Broncos, die samen met veel spelers van zijn Canadese juniorploeg kwam te overlijden bij een busongeval. George McPhee van de Vegas Golden Knights, die in hun debuutseizoen de Stanley Cup-finale haalden, werd uitgeroepen tot coach van het jaar.

De King Clancy Trophy, voor het tonen van leiderschap en het bijdragen aan de gemeenschap, ging naar de legendarische Zweedse tweelingbroers Daniel en Henrik Sedin van de Vancouver Canucks, die dit seizoen hun carrière beëindigden. Pekka Rinne won de Vezina Trophy voor beste goalie van het seizoen. 

Een overzicht van alle prijswinnaars is hier te vinden.

Nog even een overzicht van de mooiste plays uit de play-offs (Bron: YouTube)