Effectief Senegal te sterk voor Polen

Polen is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in groep H te winnen. Een effectief Senegal had twee schoten op doel nodig om te scoren en even zovaak was het raak. Al was de tweede treffer enigszins discutabel te noemen. De Poolse ploeg zette daar in de slotfase nog wel een aansluitingstreffer tegenover, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende.

De eerste helft deed pijn aan de ogen. Beide ploegen zagen er nerveus uit, waardoor de ene na de andere pass niet aankwam. Daarnaast waren er nauwelijks fraaie aanvaller te zien.

Polen had in het eerste bedrijf meer balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Senegal daarentegen was veel dreigender, schoot vaker op doel en kwam tien minuten voor de thee verdiend op voorsprong. De Afrikanen hadden daar wel wat geluk voor nodig, want Gueye probeerde het eens van afstand en vond via Cionek het net.

In de tweede helft zette Polen aan en zocht de aanval vaker op. Het spel werd iets meer verzorgd en dat leverde wat kansen op voor Lewandowski en Piscek.

Toch was het Senegal dat de voorsprong uiteindelijk wist uit te bouwen, al gebeurde dat wel op een discutabele manier. Niang kwam na een blessurebehandeling terug het veld in en ontsnapte zodoende aan de Poolse aandacht. Een belabberde terugspeelbal zorgde vervolgens voor een misverstand tussen Bednarek en doelman Szczesny, waarna de bal in het net lag.

Polen probeerde nog wel terug te komen en maakte via Krychowiak wel de aansluitingstreffer. Daardoor werd het nog even spannend, maar Senegal had bij spelhervattingen veel tijd nodig, waardoor de Poolse ploeg niet meer op gelijke hoogte kon komen.

Alle deelnemers hebben nu hun eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland gespeeld. Om 20.00 uur begint de tweede speelronde met de wedstrijd tussen Rusland en Egypte.