Rode kaart nekt Colombianen tegen Japan

Colombia kende in groep H een valse start tijdens het WK voetbal in Rusland. Het land liep binnen vier minuten al tegen een rode kaart en zag Japan uiteindelijk aan het langste eind trekken: 1-2.

Op het vorige WK voetbal wist Colombia aan de hand van Rodríguez met 4-1 van Japan te winnen, maar dat verliep deze keer anders. Diezelfde Rodríguez was voor aanvang van het duel niet helemaal okselfris en begon op de bank. Daarnaast stonden de Colombianen al snel met tien man na een rode kaart voor Carlos Sánchez, die hands maakte. Dit leverde Japan een strafschop op, waarbij Kagawa geen fout maakte.

Toch bepaalde Colombia in het vervolg het spel, ondanks het feit dat zij met tien spelers op het veld stonden. Zo waren de Zuid-Amerikanen onder meer via Falcao gevaarlijk, maar kwam het ook goed weg toen de Japanners Inui en Osaka voor het doel verschenen.

Vlak voor de thee schoot Quintero raak, al kreeg hij wel hulp van de weifelende doelman Kawashima. In het tweede bedrijf ging Japan op jacht naar een nieuwe voorsprong, waardoor Colombia onder druk kwam te staan. Zo kregen Inui, Osako en Sakai in het eerste kwartier mogelijkheden.

Ook na het inbrengen van Rodríguez bleef Japan de overhand houden, wat uiteindelijk ook de voorsprong zou opleveren. Aanvankelijk schoot Sakai nog naast, maar de daaropvolgende hoekschop was via Osako wel raak.

Het slotoffensiefje van Colombia leverde slechts een kans voor Rodríguez op, waardoor de Japanners toch wel voor een kleine verrassing zorgden.

Later vandaag wordt de laatste wedstrijd uit de eerste speelronde op het WK voetbal gespeeld. Polen en Senegal beginnen om 17.00 uur aan hun eerste duel in groep H in Moskou.

Skomina geeft rood aan Colombia's Carlos Sanchez. (PRO SHOTS/Action Images)
Skomina geeft rood aan Colombia's Carlos Sanchez. (PRO SHOTS/Action Images)