Ruilen komt naar Pokémon GO

Eén van de functies waar Pokémon om bekend staat is het ruilen van Pokémon. Toch is deze functie, ondanks vele beloften vanuit Niantic, nog niet beschikbaar in Pokémon GO. Daar komt deze week verandering in.

In een nieuwe update gaat Niantic een aantal dingen toevoegen aan de game, waaronder het ruilen van Pokémon, al is dat niet zo simpel als het klinkt. Om te kunnen ruilen moet je vrienden zijn met andere trainers. Hiervoor moet je een code invoeren. Door elkaar kado's te geven (uit Pokéstops) of samen te vechten verhoog je jullie vriendschapslevel. Om te kunnen ruilen met iemand moet je een vriendschapslevel van tien hebben.

Daarnaast kost ruilen Stardust en afhankelijk van de ruil die je maakt, erg veel Stardust. Als je een Legendarische Pokémon, Shiny Pokémon of een Pokémon die nog niet in iemands Pokédex is geregistreerd wil ruilen, kost dit extra Stardust. In het voorbeeld van Niantic kost zo'n Special Trade tussen legendarische Pokémon één miljoen Stardust. Hoe hoger je vriendschapslevel, des te minder Stardust je nodig hebt. Heb je een beste vriend, dan kost de eerder genoemde ruil nog 'slechts' veertigduizend Stardust. Een normale ruil tussen bijvoorbeeld een Pikachu en Squirtle kost honderd Stardust.

De update moet deze week nog beschikbaar komen in Pokémon GO.

Pokémon GO Ruilen