'Lozano alternatief voor Griezmann bij Barcelona'

FC Barcelona hoopt zich deze zomer te versterken met Hirving Lozano, nu Antoine Griezmann bij Atlético Madrid blijft.

Volgens ESPN heeft de Mexicaan van PSV zich met zijn winnende doelpunt tegen Duitsland in de kijker gespeeld bij FC Barcelona. Scouts van de Catalanen zaten zondag op de tribune in Moskou, waar Lozano het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. De ploeg mikte al geruime tijd op Antoine Griezmann, maar hij maakte onlangs bekend bij Atlético Madrid te blijven.

Met Yerry Mina, Philippe Coutinho en Paulinho bezit Barça al drie spelers van buiten de Europese Unie en dus zal één van die drie moeten vertrekken als men Lozano wil binnenhalen. Mogelijk wordt dat Mina, maar zijn plek wordt dan opgevuld door Arthur (Grêmio). De Spaanse kampioen hoopt dat Coutinho dankzij zijn vrouw aan een Portugees paspoort kan komen, zodat er ruimte komt voor Lozano.

ESPN meldt dat verschillende clubs uit de Premier League ook interesse hebben in de 22-jarige aanvaller. In zijn eerste seizoen bij PSV maakte Lozano zeventien goals in de Eredivisie. Zijn contract loopt nog door tot medio 2023 en hij zal naar verluidt daarom zo'n vijftig miljoen euro moeten kosten.