Twee extra klassiekers in F1 2018

Codemasters heeft vandaag een nieuwe trailer van F1 2018 uitgebracht. Hierin zijn twee klassieke F1 auto’s onthuld die in de nieuwe game zitten. Tenminste, als je een pre-order plaatst, later worden deze apart verkocht.

De nieuwe trailer toont de 2009 Brawn BGP-001, precies zoals Jenson Button en zijn teammaat Rubens Barrichello destijds in de auto reden. Ook wordt de Williams FW25 van Juan Pablo Montoya en Ralf Schumacher getoond. Beide auto’s zitten de dag na lancering als DLC inbegrepen bij de ‘Headline Edition’ van F1 2018, die vanaf nu beschikbaar is om te pre-orderen. Andere klassieke auto’s worden in de komende weken bekendgemaakt.

Brawn behaalde zowel de 2009-rijders- als constructeurs-titels en won daarmee een dubbel wereldkampioenschap in hun enige seizoen als een team. De auto won in dat seizoen acht races, waaronder zes overwinningen voor Jenson Button in de eerste zeven races van het jaar. Button won uiteindelijk het Drivers 'World Championship voor Sebastian Vettel.

"De toevoeging van klassieke auto's in de game van vorig jaar was een enorme hit bij onze spelers en fans van de sport, we wilden daarop voortbouwen met de toevoeging van meer klassiekers in F1 2018", zei Paul Jeal, Franchise Director van F1 bij Codemasters. "De Brawn is ongetwijfeld de meest gevraagde klassieke auto van onze gepassioneerde F1-community, dus we zijn erg blij dat we deze naar de game brengen.

"Het winnen van zowel het coureurs- als het constructeurswereldkampioenschap in je enige seizoen is een fenomenale prestatie. Dit maakte de Brawn meteen iconisch, en daarnaast ziet de auto er schitterend uit", vervolgde Paul. "De 2003 Williams was ook een fantastische auto, die beter werd naarmate het seizoen vorderde. Juan Pablo Montoya behaalde 8 podiums op rij, dus ik weet zeker dat spelers de kans zullen grijpen om ook achter het stuur van deze auto te kruipen."

F1 2018 wordt op vrijdag 24 augustus 2018 uitgebracht voor Playstation 4, de Xbox One en pc.