FIFA geschokt over behandeling Amrabat na hersenschudding

De medische baas van de FIFA, Michel D'Hooghe, was geschokt toen hij zag hoe de Marokkaan Nordin Amrabat behandeld werd. Tijdens het duel van Marokko tegen Iran liep hij bij een botsing een hersenschudding op.

Een gevaarlijke situatie dus, maar de teamarts van Marokko leek te denken dat Amrabat slechts even lag te slapen: hij gaf hem wat tikken in het gezicht en spoot er wat water in, niet bepaald de bedoeling bij een hersenschudding. "We waren geschokt en hebben de Marokkanen onmiddellijk een brief gestuurd", aldus D'Hooghe.

Na de wedstrijd werd Amrabat naar het ziekenhuis gestuurd voor onderzoeken en daar was D'Hooghe toch wat blijer mee. Marokko leek aan te geven dat ze Amrabat tien dagen rust willen geven, de voetballer zelf denkt er anders over: "Het gaat goed. Nog niet 100 procent, maar ik heb nog twee dagen en hoofdbescherming is vanuit Nederland onderweg. Ik hoop woensdag gewoon te spelen."

Een regel over verplichte rust bij een hersenschudding is er niet. Volgens D'Hooghe had de teamarts van Marokko wel bij de scheidsrechter aan moeten geven dat direct een drie minuten durend onderzoek gedaan moest worden, waarna de arts had moeten beslissen of Amrabat verder mocht. Die beslissing mag in geen geval beïnvloed worden door de speler en diens coach.