Fenerbahçe stuurt trainer de laan uit en wacht op Cocu

De transfer van Phillip Cocu naar Fenerbahçe is weer een stap dichterbij gekomen. De Turkse topclub heeft zojuist de zittende trainer ontslagen.

Via de officiële kanalen heeft de club een verklaring afgegeven waarin de nieuwe voorzitter Ali Koç uitlegt dat er is gekozen om een andere weg in te slaan, zonder Aykut Kocaman. De 53-jarige oefenmeester kon Fener afgelopen seizoen niet naar de titel leiden en dat werd wel van hem verwacht. Daarom moet hij na één seizoen alweer vertrekken bij de roemruchte club uit Istanboel.

“We danken de heer Kocaman voor zijn oprechtheid en begrip. Als voetballer en als coach heeft hij veel voor onze club betekend. In ons hart zal hij altijd een speciaal plekje houden”, schrijft de preses. Kocaman, die als speler acht jaar actief was voor Fenerbahçe en aan zijn tweede periode als trainer bezig was, eindigde afgelopen seizoen met de 28-voudig kampioen op een tweede plek in de Süper Lig, achter aartsrivaal Galatasaray. Ook de bekerfinale ging verloren.

Het ontslag lijkt de weg vrij te maken voor Phillip Cocu. De trainer van PSV wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met de Turkse topclub en zou wel oren hebben naar een avontuur in het buitenland. Het Eindhovens Dagblad meldde maandagochtend al dat de beide clubs inmiddels onderhandelen over zijn afkoopsom. Als dat succesvol verloopt, kan hij deze week nog worden gepresenteerd.