Eindelijk witte rook: PSV verhuurt Lammers aan Heerenveen

PSV en sc Heerenveen hebben bekend gemaakt dat Sam Lammers het komende seizoen op huurbasis in Friesland gaat spelen.

Die deal hing al weken in de lucht en eindelijk is er witte rook, valt te lezen op de officiële kanalen van de Eindhovenaren. De aanvaller heeft de medische keuring met succes doorstaan en wordt maandag gepresenteerd tijdens een Friese persconferentie. Heerenveen hoopte op een permanente overgang, maar bereikte daarover geen akkoord met de landskampioen.

Toch is men uiteindelijk tevreden met de deal om hem één jaar in de gelederen te hebben. Ook PEC Zwolle, NAC, FC Emmen, VVV-Venlo en Heracles Almelo hadden hem graag binnengehaald, maar de 21-jarige spits kiest voor het 'goede gevoel' wat hij volgens zijn zaakwaarnemer direct overhield aan een gesprek met de Friese clubleiding.

De jeugdinternational maakte in september 2016 zijn debuut voor PSV, maar tot een grote doorbraak kwam het nog niet bij het elitekorps van trainer Phillip Cocu. Hij maakte drie goals in achttien duels. Wel is hij topscorer van Jong PSV, waar hij wel verzekerd was van een basisplaats. Bij Heerenveen hoopt hij het op het hoogste niveau te laten zien.

De doorbraak in de transfersoap rondom zijn persoon kan ook gevolgen hebben voor de deal van Denzel Dumfries. De rechtsback moet de omgekeerde weg bewandelen en PSV zou bereid zijn om zes miljoen euro over te maken voor zijn diensten. Hij heeft nog een contract voor drie jaar bij de Friezen. Naar alle waarschijnlijkheid maakt hij later deze week de overstap naar Eindhoven. Hij wordt gezien als opvolger van Santiago Arias, die na het WK gaat vertrekken uit het Philips Stadion.