Neymar klaagt na bijna historische golf overtredingen

Tijdens de WK-wedstrijd tussen Brazilië en Zwitserland kreeg Neymar het zondagavond flink te verduren: tien overtredingen werden er op hem gemaakt, alleen Alan Shearer (11) kreeg er in een WK-wedstrijd ooit meer tegen.

Met enige regelmaat ging Neymar weer liggen als een Zwitser van tien meter afstand zijn kant op keek, maar zo nu en dan werd hij ook daadwerkelijk geraakt. "Ik moet er niks over zeggen en moet eigenlijk alleen voetballen, voor zover dat op deze manier mogelijk is", reageerde Neymar.

De spits was niet blij met de scheidsrechter: "Die zou het moeten zien, het is echt een punt waar naar gekeken moet worden. Zelf moeten we gewoon rustig blijven. Nu mijn lichaam afkoelt doen de tikken wel pijn, maar het komt allemaal wel goed", vertelde hij gelijk na de wedstrijd.

Gabriel Jesus ging in de tweede helft liggen en vond dat hij een penalty verdiende. "Ik beschermde de bal, draaide weg en kon hem inschieten, er was geen enkele reden om te gaan liggen, behalve dat ik werd geraakt. Maar goed, dat de scheids het anders zag hoort bij het leven.."