Python eet vrouw levend op

Uitkijken als je in Indonesië op je maisveld gaat werken: een 54-jarige vrouw is in de provincie Sulawesi opgegeten door een joekel van een python. Wa Tiba, moeder van twee zoontjes, kwam niet thuis nadat ze het land even was gaan controleren - zwijnen vernielden het gewas nogal eens.

Of ze zwijnen tegen is gekomen zullen we niet weten, maar dorpelingen vonden de volgende ochtend wel een acht meter lange python. Het beest had het buikje rond gegeten en kon dan ook niet meer bewegen, maar het maaltje verteren zat er niet in: de slang werd gedood en opengesneden.

Vervolgens was snel duidelijk waar Wa was gebleven: haar levenloze lichaam werd in de slang aangetroffen. "Het leek wel een horrorfilm, iedereen was in shock. Mensen zijn doodsbang om nog naar buiten te gaan", aldus een dorpeling.

Het is al de tweede keer in een jaar tijd dat een python zijn honger stilt door een mens als maaltijd tot zich te nemen op Sulawesi. Voor mensen met een sterke maag zijn foto's van de slang - dicht en open, inclusief de dode vrouw - hier te vinden.