Technologie bewijst waarde bij Franse WK-zege op Van Marwijk's Aussie's

Frankrijk is het wereldkampioenschap voetbal begonnen met een 2-1 overwinning op Australië. De toeschouwers in Kazan kregen twee penalties te zien - één voor beide teams - en zagen Paul Pogba de wedstrijd uiteindelijk beslissen.

Kylian Mbappé kreeg al vroeg een kans, maar zag keeper Mathew Ryan ingrijpen. Ook Antoine Griezmann kwam met een schot, maar wederom stond Ryan in de weg. De kansen leken zowaar wat te keren en bondscoach Bert van Marwijk van Australië zag hoe een Australische voorzet door Fransman Corentin Tolisso werd verlengd, waarop doelman Hugo Lloris nog maar net redding kon brengen.

Na een klein uur kon de nul dan eindelijk van het bord af. Het heeft bizar lang geduurd voor technologische hulpmiddelen in het voetbal werden toegestaan, maar de videoscheidsrechter bewees wel gelijk zijn waarde. Een tackle van Josh Risdon op Griezmann werd door scheidsrechter Andres Cunha over het hoofd gezien, maar na het bekijken van de beelden gaf hij toch een penalty: 1-0, dankzij Griezmann.

Even leek Australië vervolgens hard over de knie te gaan, maar men hield stand en na krap vier minuten was het al raak: Samuel Umtiti dacht dat hij in een potje handbal beland was en werd bestraft met een penalty voor de Aussie's. Mile Jedinak kende geen genade en schoot de 1-1 overtuigend binnen, waarna het een tijdje stil lag wat betreft aanvallend gevaar.

Negen minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Pogba verschalkte Ryan op het oog met een fraaie lob en doellijntechnologie wees uit dat zijn bal een millimeter of wat achter de lijn belandde: 2-1. Overigens lijkt nog niet helemaal duidelijk wie precies scoorde, want het vermoeden bestaat dat het een eigen goal was via een Australische voet. Vooralsnog heeft Pogba de goal in elk geval officieel toegekend gekregen.