'Verwacht meer AAA-ports voor Switch'

Ontwikkelaar Panic Button is maar druk met de Switch. Hoewel ze hier en daar contractwerk doen voor verschillende clienten en op verschillende platformen, is Nintendo’s hybride console hun specialiteit geworden. Binnenkort hebben ze weer een grote AAA-port te onthullen.

Panic Button heeft ook eigen producties, maar staat de laatste tijd vooral bekend als studio die het werk van andere ontwikkelaars omzet naar bijvoorbeeld de Nintendo Switch. Denk aan Bethesda’s Doom of Rocket League van Psyonix.

“We werken al bijna zes jaar met deze hardware, dat is langer dan de bijna elke andere third party. Samen met Bethesda hebben we laten zien dat je wel degelijk AAA-games op de Switch kunt draaien,” aldus Adam Creighton, directeur en mede-eigenaar van Panic Button, in een interview met Variety. Binnenkort komt Wolfenstein II: The New Colossus naar Nintendo’s console. Deze port is volgens Creighton nog een stapje verder. “We drijven de engine echt tot het uiterste, net als de rest. Wij vinden dat het heel goed voelt en speelt. Ik ben trots op wat we doen.”

Panic Button is voorlopig nog niet klaar met de Nintendo Switch en Creighton verklapt dat ze – naast dat ze eigen werk willen gaan lanceren – ergens in juli weer een “nieuwe grote port” gaan aankondigen. Fallout 4? Wellicht dat Doom Eternal een gelijktijdige release krijgt op elke console? We gaan het zien. Vanaf 29 juni kunnen Switch-eigenaren eerst aan de slag met Wolfenstein II: The New Colossus. Van die game bekijk je hieronder de trailer.