Je kind spruitjes laten eten is kindermishandeling

Je kind spruitjes laten eten staat gelijk aan kindermishandeling, althans, als je je kind dwingt ze op te eten en het kind niet van tafel mag om te plassen bijvoorbeeld. Het overkwam een 8-jarig meisje uit Quebec. Haar vader dwong haar om een bord met spruitjes leeg te eten, en pas na dertien uur aan tafel gezeten te hebben, gaf het meisje zich gewonnen. 

Terwijl ze gedwongen aan tafel moest blijven zitten van papa-lief bevuilde ze zichzelf. Vaderlief was onverbiddelijk: ze bleef aan tafel tot haar bord leeg was, dus schone kleren aantrekken zat er niet in . Na dertien uur aan tafel, zonder slaap, at ze dan eindelijk haar bord leeg op één spruitje na. Meteen na het eten van de spruitjes gaf het arme kind haar maaltijd terug aan moeder aarde, via dezelfde weg als het naar binnen was gegaan. 

Haar vader is nu veroordeeld tot vier maanden 'maatschappelijke dienst' omdat de daad van de man, een 42-jarige docent bijzondere hulpverlening, als marteling beschouwd kon worden volgens de rechter: "Door een kind urenlang te verbieden om naar de wc te gaan, of door slaap af te nemen, schend je de waardigheid en integriteit," aldus CTV News. "Nu is het zijn beurt om te boeten voor zijn daden."

Je kind spruitjes laten eten is kindermishandeling (Foto ter illustratie door pxhere)
Je kind spruitjes laten eten is kindermishandeling (Foto ter illustratie door pxhere)