Griezmann blijft bij Atlético Madrid en weigert Barcelona

Het hoge woord is eruit: Antoine Griezmann blijft bij Atlético Madrid trouw en negeert de aanhoudende lokroep vanuit Barcelona.

De Franse spits werd al maanden in verband gebracht met de Catalanen, die zijn komst vurig wensten. Zelfs een afkoopclausule van honderd miljoen zou geen enkel probleem vormen. Verschillende spelers van Barça spraken zich bovendien positief uit over zijn eventuele transfer, maar onder meer Lionel Messi en Samuel Umtiti worden teleurgesteld. Hij blijft zijn huidige werkgever trouw en tekent een sterk verbeterd contract.

Via zijn twitteraccount deelde Griezmann zojuist een minidocumentaire die mogelijk werd gemaakt door Movistar Cero. Daarin werd de aanvaller gevolgd in de periode waarin hij een besluit over zijn toekomst moest nemen. Te zien is hoe geliefden hem adviseren en hoe de Fransman het er zichtbaar moeilijk mee heeft. "Je moet kiezen of je een ster wilt zijn of prijzen wilt winnen", aldus de broer van 'Grizzi'. "Ik geef mezelf een week de tijd", antwoordt de aanvaller van Atlético Madrid.

Hij had vorige maand al aangegeven zijn besluit voor de start van het WK bekend te maken en nu is het hoge woord er dus uit. "Ik heb besloten om te blijven", stelt hij. En op zijn Twitter-account betuigt hij zijn liefde voor de club als volgt: "Mijn fans, mijn team, mijn THUIS!"

De 54-international verblijft momenteel in Rusland op het WK en is sinds 2014 in dienst bij los Colchoneros. Sindsdien kwam hij tot 209 wedstrijden en 40 assists en 112 doelpunten. Twee van die goals maakte hij vorige maand in de met 3-0 gewonnen EL-finale tegen Olympique Marseille.