Fortnite-account PS4 niet te gebruiken op ander systeem

Dat Sony het niet zo heeft op cross-platform gaming zal bij veel mensen wel bekend zijn. Bij games als MinecraftRocket League en Fortnite speel je steevast met en tegen andere mensen met een PlayStation – al glipt de cross-platform functie af en toe toch tijdelijk door Sony's net. Bij Fortnite gaat Sony zelfs nog een stapje verder. Het account dat je gebruikt op je PlayStation 4, kun je namelijk niet gebruiken op een ander systeem.

Nu Fortnite ook beschikbaar is voor Nintendo Switch, zijn er veel gamers die deze versie eens willen proberen. Speel je de game al op PS4, dan kun je echter niet inloggen met dat account. Dat is namelijk voor altijd gelinkt aan je PlayStation-account. Het account ontkoppelen lost het probleem niet op. Het enige wat je daarmee bereikt is dat je geen Fortnite-account meer op je PS4 hebt. Sterker nog, zelfs als je iets aangeschaft hebt op pc en vervolgens met het account inlogt op PS4, kan je er alleen nog maar bij op PS4.

Dit betekent dat je op Switch (of elk ander systeem) een nieuw account aan moet maken en vanaf nul moet beginnen. Eenmaal ingelogd op PS4 blijven je voortgang, skins en battlepasses exclusief gekoppeld aan dat account. Op internet wordt al veel geklaagd op de manier waarop Sony zo Fortnite-accounts praktisch in gijzeling houdt. Het is zeker iets om rekening mee te houden bij de keuze op welk(e) syste(e)m(en) je Fortnite wilt spelen.

Fortnite account ps4 switch