In-game voicechat voor Fortnite Switch

Communicatie is een belangrijke factor in Fortnite. Samen met je vrienden overleggen over de beste tactiek en aanpak is de weg naar succes. Maar hoe gaat dat op Nintendo Switch? Gewoon via in-game voicechat, want blijkbaar kan dat wel op de Switch.

Waar Nintendo ons vooral heeft doen geloven dat je een aparte applicatie op je smartphone moet gebruiken voor voicechat, komt Epic Games doodleuk met de mededeling dat je simpelweg een headset kunt inpluggen in de Switch om te communiceren met je vrienden. Deze chatfunctie is momenteel nog uitgeschakeld, maar wordt donderdag 14 juni geactiveerd. Dit maakte de ontwikkelaar bekend tijdens de Nintendo Treehouse livestream op de E3.

Mocht je overigens uitkijken naar de PvE-modus van Fortnite, genaamd Save the World, dan heeft Epic slecht nieuws voor je. Deze komt namelijk niet naar de Switch. Nintendo’s console moet het doen met het battle royale-deel, dat ook verreweg het populairst is. In onderstaande tweet zie je het fragment waarin Epic Games vertelt over de partychat in Fortnite voor Switch.