Volleybalsters winnen in vijf sets van Turkije in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdag in de Nations League een belangrijke zege geboekt op Turkije. Oranje won in Duitsland in vijf sets van Turkije: 3-2 (25-11, 31-29, 16-25, 20-25, 15-10).

Nederland begon sterk aan de wedstrijd tegen Turkije. In de eerste set had de ploeg van bondscoach Jamie Morrison geen moeite met de Turken. Ook in de tweede set zag het goed uit voor Oranje. De ploeg kwam halverwege de set met zeven punten voor, maar Turkije, de ploeg van voormalige Nederlandse bondscoach Giovanni Guidetti, kwam sterk terug in de set. De Turkse volleybalsters kregen twee setpunten, maar Nederland wist op hun derde setpunt toe te slaan.

Turkije kwam in set drie en vier steeds beter in de wedstrijd, terwijl oranje steeds meer fouten gingen. De beide sets gingen dan ook gemakkelijk naar de Turken. In set vijf ging het lange tijd gelijk tussen beide landen, maar op het eind van de wedstrijd trok Oranje toch aan het langste eind. Mede door de vele goede blocks aan Nederlandse kant.

Oranje is dankzij de overwinning nummer vier Turkije voorbij in de tussenstand. De beste vijf landen plaatsen zich samen met gastland China voor de eindfase van het toernooi.

De Nederlandse volleybalsters spelen in Stuttgart ook nog tegen China en Duitsland.