'Dost de volgende die af wil van Sporting-contract'

Bas Dost heeft in navolging van enkele teamgenoten een verzoek ingediend om zijn contract bij Sporting Clube de Portugal te laten ontbinden.

Bruno Fernandes, William Carvalho, Gelson Martins, Rui Patrício en Daniel Podence dienden eerder al zo'n verzoek in en volgens de Portugese sportkrant Record is Dost de volgende. Volgens de 29-jarige spits zijn de 'condities' niet aanwezig om zijn carrière voort te zetten bij de club uit Lissabon.

Of de veelbesproken voorzitter Bruno De Carvalho aan al die verzoeken gehoor geeft, is nog maar de vraag. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen de spelers van Sporting naar sporttribunaal CAS stappen. Door het geweldsincident van vorige maand, toen de spelers op hun trainingscomplex werden aangevallen door vijftig gemaskerde hooligans, hebben ze een goede zaak.

Sporting Clube de Portugal nam Dost in de zomer van 2016 over van VfL Wolfsburg. In Portugal scoorde de Nederlander aan de lopende band, want in negentig officiële duels maakte hij liefst zeventig goals. In 2016/17 werd hij topscorer van de Primeira Liga (34 goals). Het contract van Dost verloopt in 2020.