Politie Rotterdam rolt inbrekersbende op

De politie in Rotterdam heeft na een 'langlopend en omvangrijk onderzoek' acht personen aangehouden die samen verantwoordelijk zouden zijn voor minimaal tien inbraken in Rotterdam-Zuid. Omstreeks maart was er in de wijken Zuidwijk en Pendrecht een piek aan woninginbraken, waarop de politie zichtbaar en onzichtbaar in de wijken post vatte. Ook werden er lokmiddelen ingezet. 

Tijdens dit onderzoek kreeg de politie zicht op een groep jongeren uit de omgeving. Nadat er begin april weer was ingebroken in een woning in Pendrecht, waarbij een grote verzameling sieren met een waarde van duizenden euro's werd buitgemaakt, leidde het onderzoek naar een opkoper in het centrum van Rotterdam. Hij had al eens eerder zaken gedaan met één van de verdachten, en het bleek dat de inbrekers een uur na de inbraak hun buit al hadden aangeboden aan de opkoper. 

Op beelden van een beveiligingscamera bleek de dader in het gezelschap van een andere jongen te zijn. De officier van justitie gaf toestemming om deze twee heren 'buiten heterdaad' van hun bed te lichten. Ook gaf hij een huiszoekingsbevel af. Bij het doorzoeken van woningen werden verschillende gestolen zaken aangetroffen, waaronder mobiele telefoons, sieraden en televisie's. 

Tussen begin mei en begin juni werden nog eens vijf verdachten in de leeftijd van 17 tot 24 jaar aangehouden. De politie houdt de bende verantwoordelijk voor ten minste tien inbraken, één auto-inbraak en de diefstal van een fiets. Volgens de politie is er een sterke daling van het aantal woninginbraken in de twee wijken sinds de groep is aangehouden. 

Politie Rotterdam rolt inbrekersbende op (Foto: stockfoto politie.nl)
Politie Rotterdam rolt inbrekersbende op (Foto: stockfoto politie.nl)