Man die poes in oven stopte heeft geen spijt

De Roemeen die vorige week poes Sprotje levend aan het braden was in een oven, heeft totaal geen spijt van wat hij geflikt heeft. Volgens hem was het beest vervelend. Waarom hij het arme beest in de oven stopte weet hij niet: "Wat ik wel weet, is dat de oven geen 200 graden warm was" aldus de psychopaat in spe. 

Sprotje bracht vorige week een kwartier lang door in een kokendhete oven tijdens een feestje. Nadat een van de feestgangers haar daar uit had gehaald, werd de poes ook nog gebruikt als voetbal volgens dierenarts Valérie Huvaere. Het beestje had zeer ernstige brandwonden en mogelijk ook interne bloedingen. 

De dader wacht mogelijk zes maanden gevangenisstraf, een boete van 16.000 euro en een levenslang verbod op het houden van dieren. Het lijkt hem echter niets uit te maken: "Wat gebeurd is, is gebeurd. Er bestaan veel ergere dingen, zoals een mens neersteken of neerschieten. Ik besef dat er een rechtszaak van komt. Ik zal mijn straf aanvaarden."

Inmiddels zijn er al 250 mensen uit onder andere Vlaanderen, Wallonië en Nederland die Sprotje willen adopteren. De crowdfundingsactie die werd opgezet, omdat verwacht werd dat de behandeling van sprotje meer dan 500 euro zou gaan kosten, heeft tot nu toe ruim 11.000 euro opgebracht. Dierenart Joshua Dutré: "We wachten nog enkele weken voor we beslissen naar welk gezin Sprotje gaat. Ze heeft eerst verdere verzorging van de brandwonden nodig. Ze stelt het goed. Ze eet, ze spint, ze geeft kopjes..."