'GeenPeil gooit handdoek in de ring'

De initiatiefnemers achter de website voor Hart voor Democratie gooien de handdoek in de ring. In een mail aan de mensen die wel getekend hebben laat Bart Bijman weten dat hij het niet ziet meer zitten om in drie dagen nog 170.000 handtekeningen op te halen. 

Bart: "Met nog 3 dagen tot de deadline van 14 juni, zien we ook niet meer gebeuren dat we nog ruim 170.000 handtekeningen ophalen, dus de tekenapplicatie op referendum.nl wordt maandagavond laat gesloten. We brengen het restant van de handtekeningen nog naar de Kiesraad te Heerlen, en dat was het dan."

Als reden voor het opgeven geeft Nijman aan dat er 1.001 argumenten te bedenken zijn. Hij trekt in de email echter de schuld naar zichzelf toe: "Waar is het mis gegaan? Daar kun je 1.001 argumenten, theorieën en gedachten bij bedenken, maar wij willen op geen enkele manier de indruk wekken dat we iemand anders dan onszelf de schuld geven van het niet halen van de benodigde handtekeningen. Dus die 1.001 argumenten, theorieën en gedachten mag ieder voor zichzelf invullen. We bedanken uiteraard iedereen die tekende, doneerde, flyerde en steunde! Aan u heeft het in ieder geval niet gelegen."