GŁndogan geraakt door reacties op Erdogan-foto

Ilkay Gündogan is aangeslagen door sommige reacties van het Duitse publiek, naar aanleiding van een veelbesproken foto met Recep Tayyip Erdoğan.

De middenvelder van Manchester City ging onlangs met de Turkse president op de foto, samen met Arsenal-speler Mesut Özil. Het duo gaf Erdoğan een shirt van hun club met hun naam op de rug. Duitsland heeft regelmatig te maken met politieke spanningen met Turkije sinds Erdoğan het daar voor het zeggen heeft.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië (2-1 winst) werd Gündogan vrijdag uitgefloten door een deel van het Duitse thuispubliek. "Sommige reacties hebben me geraakt, waaronder persoonlijke aanvallen", vertelt hij aan France Football. "In de afgelopen jaren hebben we veel gedaan om de integratie in Duitsland te bevorderen."

"We hebben niet alleen een Turkse kant, wat we hebben overgenomen van onze ouders. We zijn geboren en getogen in Gelsenkirchen, een stad met een hoog percentage immigranten." Gündogan noemt het hele incident 'een moeilijke ervaring'. "Vanwege onze roots hebben we een sterke band met Turkije, maar dat betekent niet dat we de Duitse regering niet erkennen."

De international spreekt dan ook tegen dat hij en Özil gebruikt zouden zijn in de verkiezingscampagne van Erdoğan. "Het is nooit onze bedoeling geweest om een politiek statement te maken. We zijn er wel aan gewend om door fans van de tegenstander uitgefloten te worden. Maar het is moeilijk om te leven met fluitconcerten van je eigen supporters."