Singapore maakt zich op voor historische top

Singapore maakt zich op voor de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de zittende leiders van de twee landen elkaar persoonlijk ontmoeten. Een historische gebeurtenis, waar ook lokale ondernemers een graantje van mee willen pikken.

Ondernemende horeca-uitbaters hebben volgens de krant The Straits Times tal van themagerechten op de kaart gezet in de aanloop naar de bijeenkomst op 12 juni. Zo kunnen klanten van een grillrestaurant zich tegoed doen aan een "hamburger voor wereldvrede". Een Mexicaans restaurant zette de El Trumpo Taco en Rocket Man Taco op de menukaart. De naam van dat laatste gerecht verwijst naar de spottende bijnaam die Trump bedacht voor zijn rivaal.

Niet alle ondernemers verwachten goede zaken te doen dankzij de top in een hotel op het eiland Sentosa, die gepaard gaat met strenge veiligheidsmaatregelen. Mensen die een speciale veiligheidszone willen betreden moeten rekening houden met controles. Ze mogen geen drones, vlaggen, spandoeken of brandbare materialen meenemen.

Sommige bedrijven op Sentosa verwachten dat klanten wegblijven, terwijl anderen juist extra personeel hebben ingehuurd. "Het is een vrij rustige periode omdat veel expats voor de zomer naar huis zijn gegaan. Hopelijk leidt deze gebeurtenis ertoe dat meer toeristen naar Sentosa komen", zei de uitbater van een café tegen de krant.

Toeristen die afkomen op de top, moeten ook rekening houden met vertraging in het vliegverkeer. De autoriteiten maakten bekend dat op 11, 12 en 13 juni beperkingen gelden in het luchtruim boven Singapore. Dat kan gevolgen hebben voor vluchten die aankomen of vertrekken.

Singapore maakt zich op voor historische top
Singapore maakt zich op voor historische top (Foto: ANP)