De Bruyne kraakt Engelse tabloids af

Kevin De Bruyne snapt niets van de kritiek die de Engelse media altijd hebben op Raheem Sterling, zijn teamgenoot van Manchester City.

"Raheem is een geweldige speler. Als hij voor de nationale ploeg van Engeland speelt, weet ik niet wat er gebeurt, maar er is altijd kritiek op hem. Ik snap niet waarom", sprak De Bruyne volgens Sky Sports. Ook in de aanloop naar het WK is het weer raak. Sterling kreeg een storm van commentaar over zich heen vanwege een veelbesproken tatoeage op zijn onderbeen.

De Bruyne vertelt dat hij heel goed met Sterling kan opschieten. "We spelen goed samen. En let wel: hij is pas 23 jaar. Ik ken niet veel gasten die op zo'n jonge leeftijd al zoveel kwaliteiten laten zien in de Premier League." De aanvaller scoorde afgelopen seizoen 23 keer in 46 officiële duels. Hij was nooit eerder zo trefzeker.

"Waarom praten mensen over anderen als ze die personen niet kennen? Waar is dat goed voor?" vraagt De Bruyne zich hardop af. "Mensen zijn er snel bij als ze kritiek kunnen leveren, ook als het ongefundeerd is. Social media heeft daar ook aan bijgedragen. Het is makkelijk je mening geven achter een toetsenbord."